El municipi de Vila-seca ha estat guardonat amb el premi SIRUSA per l’esforç del consistori i de la ciutadania en millorar la recollida i qualitat de la fracció orgànica. El reconeixement es va lliurar el divendres 5 de juny, en el marc de la XXI edició dels premis Ones que organitza Mediterrània, en un acte al Teatre Metropol de Tarragona. L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i Àngela Seira, directora General de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat de Catalunya, van lliurar el premi a Manuela Moya, 2a Tinent d’Alcalde i Regidora d’Urbanisme, Serveis Públics i Medi Natural de l’Ajuntament de Vila-Seca.

La decisió s’ha pres sobre la base del balanç anual de fracció orgànica recollida durant l’any 2014 pels municipis que integren la Mancomunitat de municipis propietaris de SIRUSA. Vila-seca ha estat el municipi que millor ha mantingut els nivells de quantitat de fracció orgànica recollida selectivament en relació a la seva població, i també en qualitat. De fet, és l’únic dels municipis mancomunats a SIRUSA que en els darrers tres anys s’ha esforçat a realitzar dos campanyes dirigides a la ciutadania, per millorar la sensibilització i comportament cívic en relació als processos per separar les diferents fraccions dels residus urbans i reciclar-los de forma convenient, amb l’objectiu d’aconseguir un entorn sostenible i net.

El jurat ha destacat el comportament de la ciutadania de Vila-seca, que amb el pas dels anys continua mantenint el més alt nivell d’implicació en els programes de recollida selectiva, el que es tradueix en l’obtenció d’una matèria orgànica de molt alta qualitat.

En xifres, Vila-seca va generar el 2014 2.650 tones de fracció orgànica d’un 90,8% de puresa. Pel que fa als altres municipis, Valls en va generar 1.524 tones amb un 85,18% de puresa; Reus va registrar 2.812 tones amb un 83,84% de puresa; Tarragona, 3.767 tones amb un 84% de puresa; Cambrils 3.953 tones amb un 78,07% de puresa i Salou va generar 4.221 tones amb 80,27% de puresa.